Lugn dag

Idag har det inte hänt några större sensationer.

Natten som var retades jag lite med husse. För 3 gånger med en timmes mellanrum hoppade jag upp i sängen och nosbuffade. Inget konstigt med det, men alla 3 gångerna hade jag varit ute i regnet och var genomsur! tihi
Husse ville inte alls kela då, konstigt! ;-)

En sak som vi talat om innan är det faktum att vi blir mer och mer knäkatter. Förmodligen har vi sista veckorna slagit sitttningsrekord på löpande band. Framförallt Måns som nu dagligen hoppar upp och lägger sig i husses knä. Men han är lättdistraherad, helst ska det inte klappas för mycket och framförallt får inte husse röra på sig.
Så om husse sitter stilla han Måns ligga där länge. :-)
Själv går jag om det inte klappas! haha

Jag själv har nu för tiden inga problem med att bli upplyft, husse kan ta tag i mig när jag ligger på golvet och lyfta upp mig! Han muttrar ibland om att Måns vet hur baktassarna ska vara, så husse hjälper mig med den detaljen.

Avslutningsvis en bild på en solandes Måns från i somras.På jakt med Max

Idag har husse varit hemma och började dagen med att ta bort alla fina löv som låg på gräsmattan. Han tyckte att vi kunde fälla ut klorna och hjälpa till, men vi hade det så skönt inne i sängen så vi vaknade inte förrän han var klar.
Ohh så synd. ;-)
När jag kom ut stod husse där så jag gick fram till honom och rullade runt i det "nya" gräset. Ohh vad skönt det var!


Efter det la jag mig i det långa gräset och lade upp planerna för dagens jakt. Jag blundade och visualiserade hur jag fångade musen!


Sedan bar det av till mitt favoritjaktställe! Först satte jag mig stilla länge, länge för att lyssna in omgivningen.


Hmm, var det inte något där?!


Sedan gick allt snabbt, tom så snabbt att husse inte hade en chans att ta några anfallskort. Gräset var så högt att jag inte syntes! Givetvis var jakten lyckad, så jag gick upp till grannens hus för att leka lite med fångsten!


Men det var en listig liten mus jag fångat! För han smet in bland växterna. Givetvis hittade jag honom snabbt.


Sedan sprang musen mot huset och det värsta tänkbara var på gång att hända! Inte under trappen!!


Jo visst smet den in, jamars också!


Inte här heller, vart är du??DÄR är du! Kom fram och slåss som en katt!Det gjorde den inte! Fegis!

Fem månader

Idag är det fem månader sedan vi bestämde att vi skulle flytta in till våran husse.
Det har givetvis firats med både räkor och skinka ikväll. *mums*

Dessa fem månader har satt sina spår på husse, vi har drillat honom väl. Och oftast gör han som han blir tillsagd.
Mat kommer när vi jamar om det, godis oftast inte alltid, men framför allt gos, och gos i mängder när vi vill.

Vi har även båda förstått att knät är bra att ligga i, då blir man kliad under hakan och bakom öronen. Men som sagt, nackdelen är att det bara får plats en åt gången. Framför allt när husse tassar på tangenterna så tycker vi om att ta en knäsittning. Och då är det först på plats som gäller!

En annan sak som skiljer sig mot när vi flyttade in är att husse nu alltid tittar om vi haltar när han kommer hem. Och så trycker han lite konstigt på tassarna för att testa. Han tycker att de är lite stora ibland, men det beror ju på att vi har ett stort Område att tassa runt, så vi är helt enkelt vältränade! :-)

Sedan var han oförskämd härom kvällen!
Ni vet när Måns trodde han var smart som låg i sängen när det var dags. Själv väntade jag då i hallen tills husse gick in i sovrummet. Då satte jag mig på golvet vid sängen och väntade på att husse skulle lägga sig som han brukar.
Och till att sluta av med tog han sin framtass och slog i sängen ett par gånger, och det RÅKADE sammanfalla med att jag hade bestämt mig för att hoppa upp. I vilket fall kallade husse mig för en skällis för jag gjorde så.

Fyjamars säger jag bara!

Husse tyckte jag var lite elak både igår morse och idag.
Eftersom jag är ute om nätterna och vet när husse ska till jobbet brukar jag komma in ca fem minuter innan han måste åka. Och då är jag lika gosig som när han kommer hem. Då tycker husse det är tungt som attan att åka iväg. Men det kan han ha!

På tal om gos!
I natt hade husse lite svårt att sova, och eftersom Måns sov hos honom vid fötterna försökte husse på något så nonchalant som fotgos! Men det satte Måns klokt nog snabbt stopp för! En tass, fem klor och en sekund senare hade husse förstått meddelandet. Så gör man bara inte. Och husse försökte ingen mer gång. tihi

Sedan har vi fått veta idag att Newies (en polare från kolonin) barn redan har fått permanenta hem. Det tycker vi är fantastiskt. Hoppas bara Newies själv hittar en egen soffa att ligga i en dag! Konstigt nog är det lättare för små kattungar(köttbullar) att hitta 2beningar. Husse har alltid sagt att vi är söta och vackra som vi är, fast vi var stora när vi flyttade in här!

Mer räkor husse!


Avslutningsvis vill vi tacka för alla komplimanger för dikten jag och Måns gjorde!
Nosbuff 4 ever!


NosbuffNy taktik...

Idag arbetade husse lika länge som igår. Och efter gårdagens lilla köbildning till knät tänkte husse ta en ny taktik ikväll, så vi båda skulle bli nöjda.
Så istället för att sätta sig här direkt satte han sig framför tvn och tittade på något konstigt program om några stollar som fiskade krabbor.
I alla fall var det inget som intresserade oss så vi gick båda ut.
"Men vad i..." tänkte visst husse då. Här skulle han göra till sig och sitta i den rymliga soffan, och så går hans älskade missar ut.
Måns som enligt hans egen utsago är den smartare av oss två kom in igen efter fem minuter. Och DÅ hoppade han upp till husse och la sig brevid, så Måns och husse kunde gosa ostört.
Husse kände då något konstigt bakom vänster öra, men har inte lyckats se vad det är. Förmodligen ett litet ärr bara.
När jag kom in igen efter en halvtimme tittade jag bara på Måns, och han fattade vinken och hoppade ner och gick ut i hallen.
Men jag skulle bara testa Måns, för inte hoppade jag upp till husse för det. tihi
Nä, jag gick mot köket och då kom husse efter och bjöd på dagens skinkbit. Givetvis kände Måns igen ljudet med och kom springades för sin skiva. :-)
När husses program var slut gick han ut en sväng men vi båda stannade inne. Och när han kom in satte han sig vid datorn, och förväntade sig att en misse skulle komma. Men vi har nu lagt oss tillrätta på vars en plats.
Måns i sängen och jag i soffan, men jag tror egentligen att Måns dragit vinstlotten, för husse brukar gå dit så här dags. Och jag ska väl ut på nattpatrullen...

Efter ett par kyliga dagar vill jag bara visa ett kort på mig i solen.

Ny husse tack!

Eller egentligen vill vi inte ha en ny, utan en till av samma.
När husse kom hem ikväll efter jobbet var ingen av oss nöjda efter det sedvanliga hallgoset. Vi ville båda ha knäsittning. MEN det får ju bara plats en misse åt gången.
Till att börja med satte sig Måns på skrivbordet och husse klappade och kliade så där "gött" bakom örat. Det var nästan så att Måns somnade sittandes.
Då blev givetvis jag avundsjuk, och hoppade rakt upp i husses knä och la mig. Husse gjorde sitt bästa och försökte klappa oss båda samtidigt, men det gick inget bra. Så då surade Måns till och gick ut.
Jag själv somnade i knät till dess jag hörde någon äta torrisar. Hur nu det gick till när Måns var ute.
Bra skumt var det, jag hoppade upp på skrivbordet och tittade, för det var därifrån ljudet kom. Husse sa att det var Tindra som smaskade. Då ville ju jag också ha torrisar. Hmm...
Lite senare kom Måns in igen, och då hoppade jag ner och inom en minut låg Måns i husses knä.
Tydligen var det inte till belåtenhet, för Måns kom ut till mig i hallen och morrade ända från svansen!
Och då hände det!
Husse höjde på rösten och klappade ihop framtassarna så vi båda blev livrädda. Vi har inte hört husse höja rösten sedan Måns bet husse i kinden för 3 månader sedan. Uch!
Husse sa åt oss att vara sams, för några inbördes strider ville han inte veta av.

Frågan är nu vilka alternativ vi har?
- Se till att husse äter sig så stor att vi båda får plats i knät?
- Eller clona honom?
Detta måste lösas! Om ni kan jama några bra förslag vill vi höra det tack!

Slutligen ska vi bara visa hur golvet ser ut vid luckan efter en regning helgs patrullerande!

Husse! Här är jag! :-)

Snacka om att husse vaknade på fel sida idag!
Efter det att han druckit det svarta ut pysmaskinen for han runt som en stolle. Och han lådsades som om vi inte fanns. hmm.
"Röja upp" kallade han det visst!
Men efter att blivit dissad lite för länge fick jag ta saken i egna händer!

Han tryckte in några saker i ett hål, så då kröp jag in där med! Nu skulle han inte missa mig i alla fall, och det gjorde han inte. tihi Och tur det, husse sa att den var farlig för missar.
Kolla här:Sedan var det visst dags att bädda sängen, men...Avslutningsvis tog husse fram snabeldraken, och den kan ju ingen vettig misse med morrhåren kvar bråka med, så då gick jag ut i regnet.

I övrigt så har det fortsatt regna hela dagen, så jag har mest varit inne. Men Måns den stollen har gått ut ungefär en gång per timme för att spana av läget. Det är ju ändå han som har dagsskiftet.

 

Morgonrapport.

Här har det blöta kommit ner från skyn i 2 dagar i sträck. Men Området måste patrulleras i alla fall. För vi smälter inte i det blöta.
Husse var varit måttlig road därimot.
Inatt kom både Måns och jag in efter en runda, hoppade upp i husses säng och skakade det mesta vi kunde.
Så han har låtit som en matte flera gånger sista dygnet. Och när jag vill stryka mig mot hans ben flyttar han på det, vilket resulterar i att jag nästan trillar omkull. *fnys*

Området har i alla fall varit fritt från dumma missar.

Husse, jag har krymt! *snyft*

En gång i tiden var jag Måns en stor och stilig katt, men när husse kom hem idag blev jag helt plötsligt en liten kattunge. Eller t o m köttbulle som vissa kallar de små odjuren.
Kolla här:

En stor och stilig Måns!Och PANG, så är man en liten skit... *snyft*Husse lugnade mig sedan och sa att han hade köpt en större säck denna gången. Så nu måste vi stå ut med den sorten en evighet eller två. Men vi tycker den är helt ok. Husse muttrade något om att prissättningen nästan tvingade honom att köpa stor.
2kg   -  269kr
4kg   -  419kr
10kg -  639kr
Priserna är ungefärliga, då husses minne sviker ibland.

Det braiga var att de fortfarande hade kvar av våra favoritpinnar, så husse köpte ett gäng.
*mumma*

Hotfull Wikki

Wikki börjar med all rätt bli hotfull i sin blogg, ingen rolig film alls! Morr!!
Och vi tror att Wikki är lika tuff som damen nedan! ;-)


Knäkatter och värmeslag

Ni vet att husse önskade härom kvällen att alla dagar var som den. Och med det menade han att han tyckte om att vi var inne och gosade för fullt.
Då tänkte vi att vi skulle visa hur det egentligen kan vara så länge som han sköter sig. Så sista dygnet bräckte vi husse till den milda grad med gos att han nästan mumlade någon om egentid! *fnys*

Igår kväll satt husse här framför datorn som vanligt och tittade runt bland kattbloggarna. Och då hoppade jag upp i husses knä och la mig tillrätta. Normalt så lutar husse då stolen tillbaka så jag kan ligga bra, men då kan han inte tassa på tangenterna. Och eftersom jag körde hela rengörningsprogrammet tog det en stund.
Så det slutade med att husse sänkte stolen så han nästan satt på golvet! haha
För då kunde han köra in mig under bordet och nå tangenterna med. Men tänkte han på mig då? Hur bra tror ni min utsikt var därinne?
Sedan kom Måns och ville också ligga i husses knä, och då buffar husse ner mig för att "det var Måns tur" *mutter*
Och till och med Måns låg jättelänge så jag fick ligga på hallgolvet och vänta! Måns passade även på att blogga lite när jag inte tittade på, trodde jag vi gjorde ihop.
Senare gick husse ut en sväng men så fort han satt sig tillrätta hoppade jag upp igen.
Och nu sprängde jag gränser för första gången på mycket länge! Efter snart 5 månader hoppade nämligen rakt upp i husses knä! Utan att ta vägen via skrivbordet först! Då tittade husse storögt på mig och log! :-)
Så under hela kvällen hade husse sällskap i stolen.

I morse vaknade husse redan klockan 5. Och denna gång väckte vi honom med en ny teknik. "Få husse att koka tekniken"!
Måns låg som vanligt hos husse hela natten, men jag hoppade också upp efter nattpatrulleringen. Vi låg på vars en sida av husse så att han blev som en kåldolme! Täcket satt som limmat runt om honom. Vi kan lova att han inte frös! haha
Så till sist vaknade han av värmeslag.

-"Min tur att sitta i husse knä!"-"Rena tassar är viktigt"Zzzzz......"Undan med dig din sjusovare, ska läsa om Dui o Deco! MAAAAX ! D&D har en hemlis de ska berätta om i morgon, vet du vad det kan vara?"

 

Snuffes minnesfond

Snuffe som kämpade så hårt in i det sista ska inte glömmas bort!
Några av kattbloggsvännerna är i startgroparna för att starta en fond, för missar med behov.
Detta tycker givetvis vi är en mycket bra idé, och bugar ödmjukast till Klosterkatternas matte och Wikki som nu klurar på hur detta skall genomföras. De har även hjälp från annat håll.

Även om vi är lyckligt lottade att ha en husse som älskar oss, har möjlighet att komma in när tassarna fryser och kan äta oss mätta när magen kurrar, kommer vi aldrig att glömma de missar vi mötte i tidernas begynnelse!
Och då tänker vi närmast på de som inte var friska, och inte kunde få någon vård.
Tyvärr är vård av oss missar en dyr historia, och allt kan inte läkas eller kureras med spinnhealning. Och vi lovar, om kärlek kunde laga oss missar, skulle inte stickisarna nästan inte behövas.

Så nu håller jag och Måns tummarna för att denna fond blir verklighet.
För alla missar därute i mörkret som har ont, och för de hussar och mattar som behöver hjälp med sina små fyrfota kurrandes vänner!

Nosbuffar från Max och Måns!


Om husse fick bestämma...

... så skulle alla dygn vara som det sista!
Det betyder att jag(Måns) går och lägger mig vid husses kudde vid sängdags. Fast igår skulle det klappas och kelas så alldeles så jag fick flytta ner till fötterna för att få lite lugn och ro. Där ska jag ligga hela natten.
Sedan ska Max väcka husse vid 8 hugget med en dubbel nosbuff och trampa med hans kalla fötter (efter en natts patrullering) i husses ansikte.
För husse kan inte annat än att skatta i alla fall.
När husse åker till jobbet får vi göra vad vi vill, men en katt skall vara hemma vid husses hemkomst.
Idag var det Max som nyvaken lunkade ut i hallen, och husse gick och la sig på sängen och Max la sig brevid och kurrade och trampade så mycket han orkade.
Sedan ska Max med 1 timmes mellanrum påkalla husses uppmärksamhet för lite gos.
Max blir avbytt klockan 19 då jag kommit hem från dagspatrulleringen. Då hoppar jag upp i husses famn och ligger och gosar så länge mitt tålamod räcker.
Idag blev det 2x5 minuter. :-)
Förmodligen sover jag hos husse inatt med, men vi få se. ;-)

Sedan vill jag berätta om gårdagen. Husse hade sådant M&M abstines så han var helt tokig med blixtsaken! Till sist fick jag nog och började räcka ut tungan på alla kort. Hoppas han fattar piken!
HELA familjen samlad igen! :-)

Klockan 10:45:23 19/10 - 2010 stängde jag av bilen brevid huset.
Äntligen hemma igen, efter ett par intensiva dagar i Åre med jobbet. Givetvis har tankarna flygit iväg allt som oftast till Måns och Max. Framför allt Måns då jag senast såg honom torsdag kväll, när han somnade vid mina fötter. Den dagen hade han ju haltat också. :-(

Så fort jag klev ur bilen hörde jag ett högljutt jamande ifrån skogen. Och med den styrkan kan det bara vara en katt, dvs Max. Genomsur kom han jamandes över gräsmattan fram till mig med svansen rakt upp.

-"Husse, det var f-n på tiden att du kom hem!" sa han och stykte sig runt mina ben och fortsatte jama.

Vi gick in och jag kollade oroligt i sängen och i soffan, var Måns där? Suck, nej!

Max och jag la oss i sängen och gosade det mesta vi kunde en kvart eller så, men sedan tyckte jag att nu ska jag 17 hitta Måns, om jag så ska leta hela dagen!
På men en rejäl jacka och ett par gummistövlar. Och fyllde fickorna med godis.
Gick en promenad runt grannen, fortsatte utmed vattnet och gick ända bort till stora vägen. Hela tiden KSSandes så mycket som möjligt! Sedan tog jag lilla grusvägen hem och ropade på Måns hela tiden.

20 minuter senare och utan resultat var jag hemma vid huset igen, tassade upp och kikade in genom skjutdörren och där låg han!
Min älskade Måns!
Slet givetvis tag i skjutdörren och fick i samma veva av mig stövlarna, för att upptäcka att dörren var låst!
Mao trampade jag ner fötterna halvt i stövlarna och gick som ett fyllo till andra dörren och in i hallen.

Och då kom Måns, icke haltandes och jamade.. Husse! Husse!!
Lyfte givetvis upp honom och det blev ett nosbuffskalas utan dess like. tihi
Detta var första gången jag såg Måns på ca 108 timmar eller 4,5 dygn.

Max som nu stod vid mina fötter och inte fick någon uppmärksamhet alls, sura ihop och gick ut.Givetvis skämde jag bort Måns så han fick godis och en tallrik mjölk, och som han drack. Nästan en hel tallrik själv!

Sedan tassade han in i sovrummet och la sig i sängen och husse var givetvis inte sen efter.


-"Husse, nu håller jag fast dig här!"Max som nu hade lugnat ner sig kom in igen och hoppade upp i sängen med.
-"Gosa mer med mig med!" sa han, så det gjorde jag. :-)Detta var första gången på evigheter som båda mina kära missar hoppat upp i sängen samtidigt. Gissa om husse njöt! Efter en stund satte sig Måns på nattduksbordet. -"Hmm, brukar inte du ha goda torrisar här?"
Max som låg så skönt muttrade lite när jag reste på mig men han tycker om torrisarna med. Så mitt på sängen fick de vars en liten hög.
Efter den lilla måltiden la de sig tillrätta igen, och där ligger de än så de får nog sällskap snart! ;-)


Dessa dagar borta har man definitivt insett hur mycket M&M betyder för mig. Har varit en pärs och när jag såg Måns ligga inne i soffan visste jag inte till mig av lycka!

Lika lycklig som jag var den sekunden är nog stackars Peter olycklig.
Medans jag var i Åre fick Snuffe som jag skrivit lite om resa till regnbågslandet. Detta läste jag på en försäljares dator som jag lånade för att kolla in bloggarna lite. Mitt bland 300 kollegor läste jag om lilla Snuffe och kände ögonen tåras.
F-N jävla skit! Tänkte jag och gick ut en sväng...Djup suck

Ok, det HAR varit en fantastisk höstdag, så inget skäl för missarna att vara inne.
Och ok, Måns brukar vara borta om dagarna och sova inne om nätterna.

Men jag har inte sett Måns på hela dagen! :-(

Max har varit hemma och mest legat och loppat sig i sängen. Men jämna mellanrum har han jamat så jag fått gå dit och klappat honom lite. :-)

Men Måns....

Att han inte var hemma när jag vaknade är helt normalt, så brukar det vara. Och efter ett par timmar borta under förmiddagen kom jag hem vid elvatiden.
Efter det har jag.

- Diskat
- Kollat efter Måns
- Städat
- Kollat efter Måns
- Duschat
- Kollat efter Måns
- Packat
- Kollat efter Måns
- Gosat med Max
- Kollat efter Måns

Och kollat efter Måns inkluderar 4 promenader runt huset och närmaste omgivningarna. Och om ni visste hur mycket i skogen som kan bli en katt när man letar. Träd, stubbar, grenar, blad mm mm

Kanske är jättenojig, men det är bara för att jag ska åka bort straxt. Och kommer inte hem förrän tisdag lunch.
Vill bara se honom innan jag åker. Och egentligen har han inte varit borta längre än vad jag arbetar ibland.

Känns bara som om jag bloggar om tråkigheter nu för tiden....

Nu måste jag åka, kram alla!


Kunde du inte varit tyst husse?

Jaha, då har husse sabbat allt. Man har helt enkelt blivigt jinxad.
Och för de som inte vet vad det betyder ska jag tala om det. Tex. OM något flyter på bra och någon kommenterar att "Nu går det bra!" så kan man ge sig attan på att det går mindra bra eller tom dåligt inom en snar framtid.

Husse skrev i bloggen för en tid sedan:
"... och Måns dansar genom livet likt tjuren Färdinand."

Och genom att skriva så var det bara en tidsfråga innan något skulle hända.
Givetvis undrar ni alla vad som hänt. Ja det vet bara jag, men jag kan jama att jag har ont i höger framtass! När jag sitter lyfter jag upp den i luften. Och när jag går haltar jag lite.
Men ibland tycker husse att jag glömmer bort att halta, och då ser det ut som vanligt. Hmm...

Husse har i alla fall gjort sitt bästa för att se vad som hänt, men jag är inte lika medgörlig som Max så husse har inte hittat något. Att trampdynorna att svarta gör inte saken lättare heller.
Till och med blixtmojängen tog han fram för att sitta vid datorn och se om han kan hitta något. Zooma in kallades det visst.

Eftersom jag kan läsa husses tankar tänker jag vara ute hela helgen. För just nu överväger han att låsa in oss när han åker iväg i morgon. Ushjam för det!PS från husse. Medans bilden laddades upp gick jag ut en sväng, och Måns som var ute hörde mig och SPRANG in, till synes obehindrat. Då det är inte så farligt. När Max var som värst var han ljusår värre. :-)

Ps från Måns. NU (efter att husse skrev sitt Ps) har jag visat upp mina tassar! Det bestämmer jag ju själv när det är dags! Jag hoppade upp på skrivbordet, visste att husse skulle lyfta upp mig i sin famn. Sedan rullade jag helt enkelt runt så jag låg på rygg, med 4 tassar i vädret. tihi Och då kunde husse titta noggrant och känna och klämma. Och han hittade inget synligt och jag jamade inget alls. Kanske jag får gå ut i helgen när jag är så snäll! ;-)

Du ska vadå sa du?!

-"Jo, mina käraste katter, jag måste åka bort ett par dagar."
-"*snyft* När då?" frågade Max och tittade ner i golvet.
-"På lördag eftermiddag, och jag kommer inte hem förrän på tisdag. Det betyder att ni får vara ensamna i 3 dagar."
-"Men... ska jag sova ensam då?" frågade Måns och tittade ut genom fönstret.
-"Ja min vän, i 3 nätter, sedan kommer husse hem igen"
-"Men vem ska spruta vatten på Sigge om han kommer då?" frågade Max.
-"Du får svälja stoltheten och springa in är du snäll, jag vill inte att du haltar när jag kommer hem."
-"Men mat då? Du vet ju att vi äter så mycket, och de där små skålarna räcker inte länge"
-"En kompis till mig kommer varje dag och fyller på. Och om ni är hemma då är jag säker på att han gosar med er också, bra va?"
-"Men du vet ju hur vi vill bli gosade! Tänk fall han inte lyfter upp mig." sa Måns.
-"Jag ska säga till honom."
-"Jag tycker du ska stanna hemma!" sa Max och drog med tassen i mattan.
-"Jag måste åka iväg, tyvärr. Och jag kommer att sakna din nosbuffsväckning varje morgon" sa husse och tittade också ut.
-"3 dagar =72 timmar =4320 minuter = 259200 sekunder! Det är en evighet!" sa Måns och tittade på Max som inte ville möta blicken.
-"Men jag har inte åkt än, det är 2 dagar kvar tills jag åker. Vill ni ha en skinkbit?"

Ingen av missarna var intresserade utan gick demostrativt ut.
Husse suckade djupt och tänkte...
"Det kommer bli 3 långa dagar!" :-(

Tänker på Snuffe :-(

Vi är lite off ikväll! Här sitter vi och ber till skaparkatten
att en gång för alla fixa till Snuffe.
Och hela tiden.... Varför, varför varför?? :-(


Meddelande från TT

TT kan nu på morgonen meddela att katten vid namn Max från Sörpingsskogarna som igår sågs haltandes i sin husses hus, efter en god natts sömn med kompisen Måns och husse redan blivit bättre i tassen.
En rejäl kur av spinnhealning och klappning av sin husse verkar ha gjort susen! Att husse återigen mist sin skönhetssömn på grund av diverse nosbuffar under healandet tycker husse är ok.
TT ska ändå kolla upp spåret angående gängmedlemmen Sigge från Cats Angles.

Max, Max, Max ... *suck*

På förmiddagen var husse tvungen att använda vattenkanonen igen. Sigge hade kommit lite för nära och Max hade fått syn på honom, så husse gillade inte alls situationen. Vattenkanonen som numer ligger laddad hade inte frysit ihop så Sigge fick sig en lite dusch och sprang hem.
Max som då trodde att han skrämt Sigge sprang efter, men då gick husse efter med så Max gick hem.

När husse skulle åka till arbetet, fick han se Max halvvägs till stora vägen. Till husses glädje sprang Max genast ut i skogen när brummisen var långt ifrån.
Så det tyckte husse om! Brummisar = springa!
När husse åkte förbi Max kunde han se Max sitta där med en ny mus i munnen. Han är en riktig jägare den där Max!
Husse arbetade länge idag och när han kom hem var det minusgrader ute. Så husse gick rakt in för han tog för givet att missarna var hemma, och det var de också.
Under "Välkommen hem" goset tyckte husse att Max var mer loj än vanligt. Men tänkte inte mer på det. Han är väl nyvaken bara.

MEN...

så var inte fallet. När husse kom in i vardagsrummet kom Max efter och haltade igen. Han ville inte sätta ner höger framtass.
AAARRRGGGG!!! tänkte husse ungefär då.
Husse satte sig i soffan och Max hoppade upp och la sig brevid husse, och då var det dags för undersökning.
Klämma och känna, men husse såg ingenting först. Och Max gav inte ett ljud ifrån sig.
Men till sist hittade husse ett litet litet sår på trampdynan. Inte alls lika illa som sist men i alla fall. :-(
Husse baddade med sårsprit. Hoppas det nu hjälper. Har slut på antibiotika, eller rättare sagt har för 2 dagar, och det känns som det kvittar.
Så nu blir det nog en haltandes Max ett par dagar igen. Får ringa Sigge husse i morgon och kolla hur det är med Siggemissen. Kanske inte alls är de som fightas, men husse gissar på det.

Husse hoppas nu det blir svinkallt ett par dagar så missarna håller sig inne.

Max med ond tass.


Portad från sitt eget hem. :-(

Ikväll när husse gick ut för att ta en stinkpinne, satt jag på bergknallen utanför.
-"Hej Max" sa husse.
Men jag brydde mig inte, för jag var på min vakt! Jag hade nämligen fångat en smarrig mus! :-)

Men eftersom det är lite svalt ute nu för tiden tänkte jag tassa in och fortsätta måltiden där. Men då ställer sig husse ivägen! Vad 17 nu då! Provade ett par gånger men nix gick inte! Så jag bollade lite med musen ute istället!

Man måste vara på sin vakt så inte Måns kommer och tar den!Upp i luften med den! Husse tyckte jag skulle platsa i en Mikael Jackson video här. *fnys*


Kolla här! Endast en tass. Jam, vad man äger!Några minuter senare gick husse in, och lite senare tassade jag efter.
Var ju tvungen att kolla så inte husse var sur! Första gången han inte velat släppa in mig.
Han satt vid datorn och så jag jamade till på honom. Då lyfte han upp mig och gav mig en nosbuff! Då visste jag att han inte var sur på mig. Jag la mig tillrätta i hans knä och där låg jag och kurrade för fullt.

Klappa mer!


Jag nosbuffade givetvis! :-)Sedan kom Måns inspringandes och jamade, vilket oftast betyder att han vill upp i husses famn. Men det gick inte för där låg jag och kurrade gott! Men då satte sig husse så dumt att jag hoppade ner, så han kunde lyfta upp Måns. Han tyckte det skulle vara rättvist! Hmm..Måns blev plötsligt distraherad när han såg Max på skärmen, vad 17 gör brorsan där?
Och husse tyckte nu det blev rundgång, ta kort på Måns när han tittar på bloggen medans husse bloggar. Eller tvärt om....


-"Nu är klockan mer än midnatt husse, kom och lägg dig" sa Måns.
Och den väluppfostrade hussen tassade efter...
Kall morgon

I går fick vi räkor igen, attans husse hade glömt att fira våran 4 månaders dag som Sörpingskatter så 2 veckor för sent kom han på det. Ingen ordning på torpet alls!
I natt så sov Måns vid husses huvud, han har nu lärt sig att husse inte ligger still, så om man ligger vid fötterna kan man åka på en spark, så det är bäst att passa sig.

Jag själv kom nyss in efter att varit ute hela natten, men det är så kallt och friskt att jag inte var något trött, så jag gick ut direkt efter att ha druckit lite vatten och kelat med husse några minuter bara.
Sedan har vi sista veckan sporadiskt börjat använda lådan igen, till husses förtret. :-) Men allvarligt, vem vill göra sina behov ute i storm och regn och rusk?? När man har en toa inne?

Man skulle ha en agent, kolla här!

Måns patrullerar

Idag har det varit en underbar höstdag här i Sörpingsskogarna. Husse har varit ledig, och idag krävdes det 3 omgångar med nosbuffar innan han vaknade ordentligt. OJ vad trött han var.
Men sedan fick han fart i baken och tog fram snabeldraken och röjde lite överallt!

Då gick jag ut på patrull, med husse i hasorna till att börja med. :-)

Först närområdet! Check!Sedan gick jag ner till vattnet! Check!Hmm.. något som lät men jag lät det vara. Men måste kolla! Check!Snabb, snabbare, Måns! Var det inte något här borta?? Bäst att kolla!Om man bara sitter still och är söt tror ibland inkräktarna att man är ofarlig!Men OM det kommer någon så gör jag så här!Man måste även pattrullera av vattnet! Ibland ser man en fisk därnere!Nä nu drar jag till ytterområdena! Bye husse!

Kattoteket använt igen.

Husse och Måns låg ikväll i soffan och slappade då husse upptäckte det.
Måns hade fått mask. Inte bra, MEN kattoteket i lådan gjorde att Måns fick sin dos inom minuter, hehe.

Här kommer ett avsnitt från Swecats sida:

"Många kattägare har prövat att få i katten avmaskningsmedel i form av piller. Det kan vara obehagligt för katten, som ibland kämpar emot våldsamt. Ungefär varannan utekatt har mask, och utan behandling riskerar katten att bli sjuk. Symtomen är t ex hosta, kräkningar, diarré och trötthet. Dessutom finns risk för smitta till andra katter och i sällsynta fall även till människor
Katter som vistas ute och fångar möss och andra bytesdjur behöver avmaskas ungefär tre gånger om året. Det brukar innebära en kamp för både katt och ägare att få katten att svälja medicinen, säger Ulla Björnehammar, veterinär vid Uddevalla smådjursklinik
."

För husse tog det ca 5 sekunder! Utan att Måns kämpade emot. Var bara att lägga en halv tablett ihop med några dentisar så var den saken klar. :-)
När Max kommer in ska han få samma behandling.

Husse önskade att det fanns någon slags kalender där han kunde bli påminnd om att göra dylika saker.

Tillägg: Ingen av oss har haft något av ovan nämda symtom!

Max kom in vid halv 12 och han har ju tyvärr viss erfarenhet av tabletter, så husse fick byta godis. Total tid: 15 sekunder. :-)


Skitvädret fortsatte

-"Hmm Måns?! Hur fungerar den här? Var så länge sedan jag använde den!"
Med blåst och regn är det skönast att vara inne! Riktig ruskdag idag!

-"Eftersom jag (Måns) brukar använda den här ska jag ligga överst!
Du får ta huset!"

-"Okidoki!"Straxt efter husse blixtrade på oss tänkte jag leka lite med Max och tassa till honom i ansiktet. Då fastnade en klo i nosen på Max så han jamade jättehögt! Då skämdes jag! Det var ju inte meningen. :-(
Max gick och la sig i soffan istället ifall jag skulle få för mig samma sak igen.
Storm = Glad husse!

Idag när husse kom hem från jobbet satt vi båda och väntade i hallen.
Det har inte hänt på mycket lång tid, och det gjorde husse glad. En gammal hederlig "gosa i hallen" med båda missarna. :-)
Vi gick nyss ut, men har svårt att bestämma oss om vi ska gå vidare, eller gå in igen. Vi har stått där i tjugo minuter snart och velat... hmm.

Ett gammalt kort, men det såg nästan ut så här idag. :-)
Vad som händer när husse ska åka till jobbet! Får man dåligt samvete!

Finn fem fel!

Hej alla, Måns här igen!
Vill bara visa mina två favoriter i kattbloggvärden. Om ni undrar varför jag tycker om dem är för att jag tycker de är så snygga!
Vi är ganska lika faktiskt... kolla här!

Jag själv!


Säkerhetskatten Sippo!


Och sist men inte minst, Herr Sixten!


Visst är vi bedårade alla tre? Inga konstiga prickar här och var utan bara perfekta! tihi
Och den som hittar några fel kommer jag att tassa i baken!
För vi har inga! Så det så! Och att alla har svart/rosa nosar är en kul detalj! :-)

Sedan ska jag bara tala om att husse var ovanligt orolig när vi skulle sova inatt. Det var nämligen så att på grund av stormen hörde inte Max när husse ropade igår kväll, så han var uppe titt som tätt och ropade utan svar!
Så faktum var att när Max väckte husse i morse var det nästan ett dygn som han inte sett honom. Men då blev husse glad!
Ikväll har de båda gosat ikapp allt de missade igår, för nu hörde Max när husse kom hem och de kelade som attan då!

Nosbuff från Måns

Ps. Husse säger att Sixten och Sippo får jama till om ni vill att era bilder ska tas bort! Ds.
Fräs! Flytta på dig!

-"Vad då?"
-"Det är förjamans min tur att tassa här!"
-"Kolla in min STORA svans! Rädd nu?"
-"För dig? HA! Bara för att du tror du bestämmer!"
-"Vem fightas med Sigge då?"
-"Oh, hur smart är det? Undan med dig nu din felvaggade misse!"
-"Jaha, katt angrepp! Jag ska skvallra för husse!"
-"Ja så som du fjäskar och ligger och falskkurrar så blir jag inte förvånad!"
-"Ok jag ska flytta på mig, men i morgon vill jag tassa här som vanligt!"
-"Det får vi se då!"

Hej alla, och ursäkta jamet, men Max är så envis ibland! Tycker inte ni med att det är min tur att tassa lite på tangenterna? Tänkte väl det! För här har det varit Max hit och Max dit på sistone! Som om inte jag räknas med!

Till att börja med vill jag bara tala om att husse tyckte jag luktade konstigt i morse! För när han lyfter upp mig borrar han alltid ner näsan i pälsen och luktar! Ofta luktar jag gräs och det tycker husse mycket om. Men i morse luktade jag sot! Så då undrade givetvis husse vad jag varit, men det talade jag inte om. tihi Men jag vaktade elden i natt om man säger så! ;-)

Lyfta upp ja... det gör husse med mig varje dag! Max den fegisen vågar inte, eller rättare sagt bara ibland! Jag har lärt mig att lägga bakbenen i husses högerhand så man ligger perfekt! Så kan man luta sitt huvud mot husses axel! Nu för tiden biter jag honom inte i näsan, men i morse blev det ett litet bett i kinden. Bara blev så!

Sedan vi fick börja tassa ute har jag varit en duktig misse och hållt mig ifrån Sigge. I alla fall har han inte bitit mig, som han gör med vissa sopor till katter. hehe
Var på en liten kurs hos Säkerhetsmissen framför alla, dvs Sippo! En tredagars som innehöll allt!

Som ni vet var jag ganska nära stora vägen häromdagen, men jag aktar mig för den så husse kan vara lugn!
Annars är jag en ganska soft misse som går mina varv, mycket längre varv än Max men det beror på min fantastiska kondis! Så ibland är jag borta 5-6 timmar i stöten. Man ser mycket roligt då ska ni veta!

Sista veckan har jag gått och lagt mig med husse vid midnatt så han inte ska vara själv! Max är på den tiden av dygnet oftast ute.
Sedan har jag nästan börjat ligga i husses knä med, i alla fall om han sitter i soffan. Då brukar jag lägga mig brevid och använda husses ben som kudde, men att det ska klappas stup i kvarten är jag inte riktigt nöjd med. Man kan väl vara nära utan att det ska klappas så mycket! Men det är något som husse inte lärt sig än, men han är på god väg! :-)

I övrigt har jag inget speciellt att jama, ville bara ta tillfället i akt och tassa av mig lite.
High tass from Måns with love!

Och här kommer några idolbilder på mig! Dvs den snygga! ;-)


Broarna i Sörping county

Som en papparazzi har husse smygit omkring i buskarna idag. För att lösa gåtan hur jag tassade över vattnet utan att bli blöt. tihi (Att man inte får ha några hemlisar, hmm!)

Den farliga bron var inga problem, för den är stor och husse åker över den varje dag. Denna vill INTE husse att vi ska gå på, så vi undviker den så gott vi kan.

Farlig bro, inget för ömtåliga små tassar!Sedan var det bron jag använde natten mellan fredag och lördag. Husse jamade om att den var tusan svår att hitta även på ljusa dagen. Hus, träd och annat stod ivägen. Men till sist så hittade han den.
En liten bro som är idealisk för små tassar! Ingen trafik förutom en häst eller skällis någon gång ibland.
Bilden blev inte riktigt bra, men ni kan skönja bron bakom staketet och trädet!


Så nu vet ni hur det går till när jag hälsar på skällisarna!

För övrigt mår vi som fisken i vattnet nu, inget haltande och vi är bara helt underbara som bara missar kan vara. Om nätterna sover vi i skift hos husse, för vi måste ha koll där ute med!

Nosbuffar från M&M

Det var en gång...

..en husse som bodde i ett litet hus med sina stiliga katter Max och Måns.
Just denna kväll hade husse varit i den stora staden Linköping och hälsat på goda vänner och kom inte hem förrän klockan ett på natten.

Det var kallt ute och tystnaden var kompakt, man skulle kunna hört en nål falla i en höstack.
När han klev in i sitt lilla hus stod Måns där och väntade, argt tassandes på golvet med sin framtass.
-"Du skulle varit hemma för en timme sedan!" sa Måns.
För det är vid midnatt som Måns och hans husse brukar gå till sängs.
-"Ledsen min vän!" sa husse och lyfte upp Måns, och då kunde inte Måns vara arg längre utan kurrade nöjt!
-"Nåjam, tur för dig att du kom hem i alla fall!" sa Måns och nosbuffade sin husse i ansiktet för tredje gången.

Där satt de och gosade för fullt i natten, när husse frågade Måns.
-"Har du sett Max nyligen?"
-"Nä, han drog iväg en sväng men gå ut och ropa på honom så kommer han nog snart."
-"Hjälper du till?"
-"Självklart!" sa Måns och tassade iväg mot luckan.

När husse kom ut bet kylan honom i kinderna och han kunde se stjärnorna lysa i mörkret.
Måns satte sig på husses fötter för att se lite bättre, och för att husse inte skulle smita in igen innan Max var hemma.
När husse KSSat några gånger fick han ett svar!
Max jamde och det lät som om det kom nerifrån vattnet, så Måns och husse stod kvar och väntade.
Ingen Max dök upp, så husse ropade igen, och igen fick han svar.
Minuterna gick och husse och Måns blev oroliga över Max så husse gick in och hämtade en ficklampa, tog på sig skorna och en jacka och gick ut i natten.

-"Jag vill hjälpa till!" sa Måns och gick mot trappen som går ner till vattnet.
-"Självklart!" sa husse och gick efter Måns.

När de kommit ner till vattnet hjälpte Måns till och ropade efter Max och fick svar.
-"Här är han" sa Måns och sprang ut på bryggan.
Detta var första gången som husse sett någon av sina missar på bryggan, och han blev mer orolig, men han kunde inte annat än att hålla med Måns, ljudet kom därifrån. Inte hade han tagit sig ett kvällsdopp?
På tok för kallt för det så här års!
Husse gick ut på bryggan med och skrämde ett par fiskar som halvsov i vattnet så det blev ringar på vattenytan.

Efter att ha KSSat ett par gånger till och lyst med ficklampan fick husse till sist syn på ett par ögon som reflekterades i ljuset.
"Där är han!" sa husse och såg mycket frågande ut.
Det visade sig nämligen att Max var på ANDRA sidan vattnet, brevid huset där skällisarna bor. Kanske hade han varit där och läxat upp dem! Detta är ett mysterium som vi aldrig kommer att få kännedom om.

"Men... hur kommer man dit?" frågade då husse Måns.
"Tassa hittåt!" sa Måns och gick tillbaka till land och tog höger.
Husse gick efter på stigen och KSSade. Han kunde se att Max också gick åt samma håll fast på sin sida av vattnet.
Måns sprang före 10-15 meter, och väntade sedan in sin husse och tyckte han gick långsamt.

-"Enligt en sägen ska det finnas en liten bro någonstans, men den har inte husse sett. För inte kan det vara så att Max gått ända upp till stora vägen för att använda DEN bron?" sa husse.
Måns teg och såg lite klurig ut, "Allt behöver du inte veta!" tänkte han.

Måns försvann i natten och husse gick nu på för honom okända stigar. Nya hus dök upp i mörkret och han kände sig som en inbrottstjuv. Fast han bara var på kattjakt. Till sist var husse nästan uppe vid stora vägen och var mycket förvånad över att inte sett någon lämplig bro som missarna kunde använda att gå över. Sedan kunde bron finnas i någon av trädgårdarna, men dit ville husse inte gå. Framför allt inte så här dags!

Samma väg som han nyss gått, gick nu husse tillbaka.
Och efter 2 minuter blev husse glad!
Där satt nu både Max och Måns och väntade på sin husse. När de såg husse tittade de på varandra och skakade på huvet, som om de hade en hemlis. Max var inte blöt så det måste finnas en bro någonstans.

Husse som nu hade varit vaken länge, slappnade av och kände tröttheten komma över honom. I sakta mak promenerade han hemåt med åtta små tassar straxt bakom honom.
Detta äventyr hade gjort alla tre trötta, så när de kom hem gick de och la sig i husses säng.
En misse på varje sida av husses kudde, och där somnade de gott.

Sedan levde de lyckliga i alla sina dagar.....

Klyven husse!

Idag när husse kom hem från jobbet kom en katt och mötte honom. Det var bara det att det var Sigge som var lite kelsjuk! MEN han var på vårat område! Så husse motade bort honom vänligt men bestämt.
Han sa att det inte kändes bra, för han tycker ju om alla missar.
Fast oss 2 lite mer förstås! :-)

Sigge på span!

RSS 2.0